BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

i'm declared you'll be my 2nd mr.berry eVer !

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 29, 2010

WHAT A BORED DAY

WHAT A BORED DAY STAY AT HOSTEL ON WEEKEND .SO HANG-ING OUT WITH COUSINS hehe
she fetch me up at college and drive me to Alamanda >,<
yeah ! finally i'm out from the 'jail' HEHE
iQaberry and the ikan  = D
nasib baek tgh lapar . ngapp je !
kak LonG yg cuMeL : thanks make my day release

kaka mimi yg cantekX . calculator satu !
(tiba.tiba je)

si adik manis, aQilah .

my mom ingat aku hang out dengan QILA RAZEB
haha .
rindu kaww la dooo QILA RAZEB ..

erk ! kak iqa sakit la bahu qila . tangan kak iqa berat . haRGh ..!

haha . do i care adik manis ?  =)

ok . dapat limau nipis yg busuk ! erk . kalu aku  yg buad pasti lebih enak !
 haha .

candid version ^_^

boo.boo character will coming up soon in the cinema : )

alamak! sedikit gegaran laa  . haha

ok . movie time at ALAMANDA. cuti-cuti cinta ^_^
yeah ! not bad movie . quite interesting . loving .  funny . berbaloi = )
sorry Intan shaidah . aku da tertengok dulu la
hehe
next time kite hanging out together.gether ok
>,<

ok .! let's come in the cinema = )
we're getting late .
pop coRn ok. F&N strawberry ok. 100plus ok.
enjoy the 'cuti-cuti cinta'
the end

Sunday, October 17, 2010

driving around

ooo balik kampung ooo balik kampung >,<
wheey hari ni balik kampung lo setelah lame tidak pulang ke desa jumpe anggut .
kg d Langat je . so aku bodek abah mahu bawa kete .
hehe alhamdulillah sampai kg =) abah pun tak byk komen aku drive .
kalu tak tu . soh tukar gear la mcm3 . erkk . actually aku malas nk tukar gear tu abh tegur . haha : )

balik ampang pun aku drive : )
drive.drive.drive . . mak soh singgah kedai gunting rambut japp .
sampai je kedai tu . aku pelahankan kete tgok kedai tu bukak ke tak .
dengan khusyunye aku tgok kedai tu dan aku pun terlanggar bunga tepi jalan .
kreeekk . ! pung pang.pung pang abah bising haha .
hehe tak sengaje lo . tak perasan.

lalala . . teruskan perjalanan ..
broomm ..
jalan jem r pulak kat trafik light dpn SMK Jalil. slow.slow bawa kete .
alamak ! bukit ! aduss ..
aku lemah betull la part bukit ni .
jem pulak tu .
buatnye aku tersekat tengah bukit . mati aku .
takut terundur ke belakang haha
berdebar kut jantung aku lalu tang bukit tu.
dupdab.dupdab.dupdab
tangan da sejuk ni.
dalam haty aku . aku acek bebel je.
" ya ALLAH tolong la bagi aku lepas naek bukit tu. tolong la !
bla.bla.."
slow.slow je kete gerak .
makin hampir dgn bukit ni. aduss . runsing aku.

gerak.gerak.gerak. cepat la kete depan drive tu !
zroom.. yeay alhamdulillah nasib baek lepas bukit tu
haha
lega ~
wheyy ^_^

Saturday, October 16, 2010

yeay i got awards

wheyy .. i got 2 awards from mikaedora . thankss yeoww >,<

1.Write 5 intresting facts about the person who gave u this award
she's my classmate
cute
gila-gila jugak . happy go lucky
she's have her 2nd biefie (camera)
she love her family, lover, buddies
2. Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby
i'm almost 19th
like something colourful or pinky
sundae strawberry
 love family, buddies, my stuff
still single
interest in photoghraphy
wanna grab dooodolls >,<
facebook-ing, blogg-ing
listenin-ing musics
shopholics

3. Pick your most 10 deserving recipients and describe them
suhani, emal, annys, kerol. . . .

4. Link the blog of the person who gives this award to you.

1. Thank the person who gave you the award and the link
thanks mika for the awesome award =)

2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome :
suhani, emal, annys, kerol ...

Thursday, October 14, 2010

drinking water


untuk mengatasi masalah yang niel alami. aku pakse budak tu minum air masak =)

so alhamdulillah . masalah dapat diatasi . haha >,<
ok niel you should thank to me ! hehe

we need at least 2 litre water per day . ! sebab badan kite sangat memerlukan air . Kerana air mengandungi oxygen dan hydrogen. Kepentingan oxygen ialah oxygen akan bergabung dengan darah = oxyhaemoglobin . dan transfer ke seluruh badan melalui bahagian2 jantung tertentu.  Pertukaran gas carbon dioxida-oxygen berlaku di paru.paru . Oxygen juga penting untuk mengekalkan kecerdasan otak berfungsi : ) 
selain itu, air dapat mengekalkan keseimbangan cecair dalam tubuh untuk mengelakkan berlaku dehidrasi dan sembelit.

Wednesday, October 13, 2010

ballon . belon . ballon

hello.! my name is Ammar Danial .  i want the ballon lol , kak iQa ! my daddy bought it for me =)
i though i can catch the ballon . . erkk
yeaa. i got it. i got it >,< alamak terlepas pulakk
hey niel ! look infront lol . and say 'cheese' . erkk . you always with your  game boii la
blurb.blurb.blurb >,<
sebab banyak sangadd mase terluang .
so dihabiskan dengan photoshoot 
haha
S4000 >,<

Sunday, October 10, 2010

semalam punyea

semalam sangadd penat. kaki sakit malas nak typing hehe . whadd a bored weekend! = p  dating dgn blogger le : )

semalam g mane ajew . THE STORE a.k.a paragon haha . lame kot da tak jejak kaki kat situ . dulu tyme skola situ la port kitorang haha.

lepas jalan3 kat sane dengan suhani . g makan kat pizzza hut . kitorang order thai seafood pizza .
ok ! bad service . lambat weyh . da nak habis setengah ciken soup kitorang . nasib baek kitorang sabar haha . lalala . . pizza sampai ape lagy . tyme for bite them lo! ngee ~ nyum.nyum
huh . tank kitorang tak r besar mane kecik je . so tapow bawa balik la pizza lebih tu . hehe . ok lagy tapow pizza . ni sekali dengan ciken soup nak tapow haha .
tanye dulu , 'dik ! boleh tak bungkus ciken soup ni? ' die cakap bole . pe lagy tapoww laa . haha >,<
ikut kan hati nak refill air, tapow gak bawa balik ahaha . tapi tak buadd r . melampau sangatt

b4 tunggu bill . sempat snap picha kat counter haha . orangnye tak de so ambil kesempatan la. ok ! cermin pizza hut Taman Putra sangad kotor .! hehe



then pegy bank dan pulang .
wheyy~ ^_^

Friday, October 8, 2010

adegan hari ini



errk . ! malas betul nak bangun pagi ni .sangadd mengantuk tapi kene pergyy jumpe lela 8.30am kat bus stop sekola seraya = )
lalala . .  siap2 sudah . aku berjalan kaki la pegy sekola. a.k.a exercise haha
aku sampai awal so aku kene lah tunggu si Lela .
              tunggu punye tunggu di bus stop seorang diri. .sambil cuci-cuci mate . aku nampak popo ni tgh tunggu someone la untuk  bukak pintu pagar . tak taw r pe kaitan popo tu dgn tuan rumah . yang terkilannya tuan rumah lambat bertindak! kesian popo tu tunggu lame kot sorang2 kat luar , popo tu da kehulu-kehilir nak masuk rumah  . 5minit lepas tu baru la tuan rumah muncul sambut popo tuu  : )

             krok.krok . lapar la perut sebab tak brekfast agy b4 gerak . huhu . .tak pe tahan : )
banyak kerete . moto . van lalu lalang kat depan skola .
tibe.tibe - - - ade 1 moto ni lalu . lelaki . gaya die mcm de something tercicir tgh jalan . aku pandang je la . nak taw gak ape kan - - - then die pandang aku balik .dari mate ke mate hahaha . . erk. aku pun toleh r tempat laen. ! lalu die pergy menghilang entah ke mane. aku pun sambung bergoyang - goyang kaki sambil tunggu si lela haha ^_^

           lame pas tu . lelaki yg moto tadi patah balik . .makin lame moto die sloww . die stop depan aku . huh!
erk . .dalam hatyy aku da risau . gundah gulana r ni .  pesal mamat ni tibe3 ajew berhenti . cuak kowt tyme tu .! 
die tanye aku . " awak .! awak ni tunggu siape ?? dari tadi tunggu sini sorang3 . meh la saya hantar awak " . aduh hai mamat nie . nak berhaty mulia la pulak .  aku senyap je . tak layan die . die tanye aku lagy . huhu aku terpakse r jawab . " tunggu membe, tak pe . " nasib baek lepass tu die blaa . . 
budak3 skola pun ramai time tu .

           huh . lega .! tak lame lepas tu lela pun sampai  : )
wheeyy >,<  lela bagy item yg aku nak tu , borak3 jap . pastu balik . aku menyusul ke bank pulak . berjalan kaki . fuh ! jauh gak . penadd .. hehe otw g bank . alamak! aku nampak anjing . 2 ekor lak tu . aduhh . . lemah betul jiwa ragaku anjing3 ni laa . : (   " anjing pergy la kau .! jangan kacau aku . aku tak kacau kau pun~ tak berhenti haty aku bace doa pertahankan diri . haha . takut kut .! watnye die kejar aku . mati aku ! erkk . . alhamdulillah . aku selamat lalu sebelah anjing tu . haha . tak leyh bla la kalu pk balik hehe lawak doo

           at maybank . aku sebenarnye tak rety nak bank in duet . tyme kat pilah kak min ade ajar aku . tapi tak confident laa hehe aku minax pakcik guard tu tolong . nasib baek pakcik tu baek, sudi nak tolong aku : ) hehe terima kasih pakcik! erk . . then i'm done everything >,<
          sampai rumah ^_^
kakiku melecet , berjalan jauh---salah pakai selipar daa . .





Thursday, October 7, 2010

variety of berry

various iQaberry >,<
1. shawl (brownish)
2. tudung ala syria
3. tudung bawal (pinky)

dulu asyek pakai tudung bawal je. boring lak so i need up to date fashion :)
mule3 payah gak nak melilit shawl tu . tak retyy ! dan sangat rimas! 
then anabella la ajar . lame3 practise . da pandai hehe
practice make us prefect
dan aku sgt suke pakai shawl la pulak . wheyy >,<

hari tu raya aku pakai shawls, cousin aku darjah 4, tertarik dgn shawl . .
and so die soh aku ajar die 'melilit' haha 
dapat seorang portege . hehe : )

nowadays , tudung syria lak top .! aku teringin gak nak try . 
tp rase nyew mcm tak sesuai dengan muke aku yg agak tembam ni lol
tudung tu kan jenis yg melekat kat muke .
tapi ade inner syria yg muncung tu lo .hurm nanty la try . tak berkesempatan nak beli inner tu .
da jumpe teros grabb . hehe



Monday, October 4, 2010

say it again

video
The thing about love
Is i never saw it coming
It kinda crept up and took me by surprise
And now there’s a voice inside my heart that’s got me wondering
Is this true, i want to hear it one more time
Move in a little closer
Take it to a whisper
Just a little louder
Say it again for me
Cuz i love the way it feels when you are telling me that i’m
The only one who blows your mind
Say it again for me
It’s like the whole world stops to listen
When you tell me you’re in love
Say it again
Thing about you is you know just how to get me
You talk about us like there’s no end in sight
The thing about me is that i really want to let you
Open that door and walk into my life
Move in a little closer
Take it to a whisper
[ Say It Again lyric found on www.lirik.my ]
Just a little louder
Say it again for me
Cuz i love the way it feels when you are telling me that i’m
The only one who blows your mind
Say it again for me
It’s like the whole world stops to listen
When you tell me you’re in love
And it feels like it’s the first time
That anybody's ever brought the sun without the rain
And never in my whole life
Have I heard words as beautiful as when you say my name
Say it again for me
Cuz i love the way it feels when you are telling me that i’m
The only one who blows your mind
Say it again for me
It’s like the whole world stops to listen
When you tell me you’re in love
Say it again
When you tell me you’re in love…
Say it again

take some pictures


erK gambar merepek . aku pun tak taw ape motif hehe. .
      saje suka suki habiskan battery life :)
       photoshoot with NIKON s4000 jew . .


1. photo :   what's that . ! i dont know what kind of thing is that . hehe. i'm just takes pictures but its looks like jelly lo . nanty bende tu kembang dan 'membesar' kalau letak dalam air >,<
i would like it bcoz its colorful . hehe :)

2. photo : cooking time ^_^ by my mom la . ngee ~ its such of ingredients of sambal tumis i think hehe forget lo . theres some onions and tomatoes 

3. photo : orchid laa :) my mom love orchids

4. photo : my pillow (strawberry) >,<  my aunt bought me souvenir from Cameron Highlands .
i'm lovin it >,<

Sunday, October 3, 2010

HOBInya makan


3 october 2010 .
  
today i got invitation of  wedding feast at Sungai buLoh and my neighbour's open house .


at open house : i ate mee soup kelantan + choc cake + some pudding . wahh . so nyummy maa ~ >,<
erk i'm full . 

at wedding feast : as usual they serve nasi minyak + some lauk like ayam sambal, dalca, . . .
and i ate again . hehe . .

petang tu Qila razeeb (bFF KUIS) datang rumah aku dgn bF die . 
my mom masak la bihun soup .. nasib baek dtg bgtaw kalu tak melopong la korang aku hidang teh hijau ajew :) hehe

so aku pun ape lagy makan r jugak bihun sup tu. (after dorang balik la ) hehe. banyak gak aku makan . erk ~ . nyum.nyum so delicious  ^_^

2hours later , my tummy got peckish again lo .
huhu :(
aku da makan secukupnya kowt menampung untuk malam ni . so . .
bajet tak yah makan lagy tapi  still lapar lagy ni . cepat lak tu lapar
saje taw nak buadd aku gemokkx
huhu .