BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

i'm declared you'll be my 2nd mr.berry eVer !

Daisypath Friendship tickers

Saturday, November 17, 2012

iQaberry 21'st B

i glad
i thankful
i appreciate 
: )
alhamdulillah for 21years
:))
here you go . lovely :))
got some speech
insyaAllah best friend for ever!
good friends are like stars,
you don't always see them,
but you know they're always there 


Wednesday, August 15, 2012

nursing is an art


hasil 'SENI' seorang sahabat dikala mengantuk di dalam kelas

Mr. Berry is a key

Mr. berry is a key ~ Mr. berry is a key (singing)

kenapa . kenapa . kenapa boleh jadi begitu . begitu ?
kerana pada suatu ketika dulu, aku telah kehilangan si kunci bilik ku
dan aku sangat tertekan !

berkat doa dan usaha alhamdulillah jumpa juaa -_-
aku sangat gembira !
hatiku kian tenang kembali .
hahahKXx ^_^

sebagai langkah keselamatan dan masa hadapan
aku satukan si kunci dengan Mr. berry
rasional ?
jika kunci sahaja, tak menarik, kecil, sukar dikenal pasti .
so kunci + Mr. berry = memudahkan aku mengesan si kunci 
dan . dan aku akan menjaga kunci ku sebaik . baiknya = ) 
p/s : moral of the story, 
1. jangan nak maen campak sesuka hati je kunci 
2. disiplinkan diri letak kunci ditempat asalnya

ROLES of nutrition


Piramid makanan updated 2012
memenuhi keperluan nutrisi badan memerlukan :
carbohydrate : nasi 
memberi tenaga pada aku menjalani liku - liku kehidupan

protein : ayam goreng kot ni :)
sel tissue menjadi stress . 'cedera' kerana sangat tidak sabar nak balik berjumpa mak abah tersayang sanak saudara rakan . rakan  so protein membantu dalam perbaharui tissue sel untuk berfungsi dengan baik kelak

lemak : sedikit minyak masak 
 penebat haba dikala sejuk . sejuk dibawah suhu + -15 Celcius  : )

vitamin C : oren 
pertahankan immune system 
sayur pun ada .

diet yang seimbang memenuhi keperluan nutrition iQaberry! 

^_^








Saturday, April 21, 2012

keperluan asrama

HAHA ^_^
yup keperluan asrama : )
itulah realitinya 
bilikku mini kedai runcit ~
sabun lantai (botol mineral) .. ajaxx fabuloso rose (singing) hehe
penting! lantai pun perlu mandi wangi . wangi : )
ada buah strawberry juga : ) 
credit to room-mate . tolong lukiskan >,< 
dan model kertas superb diva di hujung nun 
(perhati betul - betul)

buku buku tebal - tebal merayu pada tuan buku 
supaya rajin - rajin selak helaian kertas buku 
Tuan Buku : ok . AKAN diselak helaian kertas buku si tebal - tebal >,< 


p/s : jimat cermat amalan mulia .


- Bangsa Membaca Bangsa Berjaya -

Saturday, April 14, 2012

secret garden room

'bilikku syurgaku' 
tempat 
tidur . makan . berhibur . senaman . belajar . meraung . 
sebagainya ...

kononnya bagai nak masuk ke taman bunga la ..
ada bunga - bunga kembang mekar & segar .
ada bees mencari - cari madu 

HAHA! (berimaginasi tinggi!)
oh my room-mate NORAZLINA ZULKEFLY : )
susah senang bersama 
disebalik ceruk sudut bilikku terdapat
sebuah kebun anggur & kebun pisang
^_^
petik sahaja buah - buahan itu , lalu ngapp ~ 

p/s : jika anda kurang berminat makan si veges ,
makanlah buah - buahan ..
sesungguhnya buah - buahan itu sangat sedap dimakan lagi berkhasiat
kaya dengan vitamin C dan vitamin . vitamin yang lain : ) 


i<3 fruits ! 

Saturday, March 31, 2012

zoom lens

unik kan camera .
boleh 'tangkap' gambar dengan pelbagai pose
(wondering how it happens) hurmm...

photography is the art, science and practice of creating durable images by recording light or other electromagnetic radiation, either electronically by means of an image sensor or chemical by means of a light-sensitive material such as photographic film
(dari Encik google) 




p/s : i fall in <3 to photography
future husband! awak mesti tahu snap photo saya dengan cantik ye ! (^_^) hehe

- melalut.lalut -


Friday, March 30, 2012

ungkapan belajar

adat individu yang digelar pelajar 
pelajar semestinya kena belajar . belajar . diajar . mengajar
(^_^) 
jangan stress .stress sangat study ! 
24 jam hadap buku ! 
cramp saraf . saraf otak 
kesian weyh ~

aku ?
aku kalau study . suka sepah - sepahkan meja 
macam gambar bawah ni (hehe)
kalau sepah - sepah baru ada mood kononnya 
pen . pen kertas . kertas HARUS berterabur
cermin atas meja study. 
penat study usha diri sendiri kejap
hayati & syukuri nikmat kecantikan kurniaan illahi (hehe)


............................................................................................
SENI bukanlah bidangku
tetapi aku harus mendekatinya juga ..
ohh~
tak pandai la nak lukis cantik . cantik
tapi cantik jugak aku lukis A+
 tekap . tiru . tekap .tekap
alternatif belajar yang berkesan hurmm ngee :)

liver berfungsi sebagai penyimpanan hempedu
- tempat simpanan vitamin larut air
ha.. begini la rupa liver anda semua!
yang warna merah tu
nak tahu tak!
1500ml air kita diserap kat usus besar ni . WOW ! amazing ~ hehe
sisa makanan yang tak diserap akan lalu jalan.jalan ni
 jadi la tahi (feses)
ha mulut . gigi
ops.. tak reti la nak jadikan mulut ini nampak menjadi  :)
proses pencernaan pertama di mulut dipanggil ingestion - kunyahan
ni la sebenarnya besar perut anda .
terletak di sebelah kiri bawah tulang rusuk
dalam perut ada hydrochloric asid untuk membunuh kuman
ASID WEYH ! tapi kenapa perut tak 'lebur'
hurmm ....
itulah ciptaan ALLAH s.w.t yang tiada bandingannya :)

warggh! rindu bonda! -_-
rindu ayahnda -_-
pesan ibu kepada anaknya ,
bersabarlah ye nak,
kuatkan semangat ..
berlajar bersungguh - sungguh taw ..
biasalah tu adat belajar .. kena berkorban sikit 


p/s : kata . kata pendorong mu membuat diriku mendorong untuk bersemangat kembali : )






Thursday, January 26, 2012

ku ungkap segalanya

lama . lame . lama . lama . lame laaaama 
sangat aku tidak meluahkan perasaan aku di blog 'si Berry melalut' ni !
aku mengalami thought block setiap kali aku ingin melalut - lalut diruangan ini,
dengan menekan . nekan keypad huruf . huruf laptop ni ..
perasaan ku bagai tidak mampu untuk diungkapkan keluar hehe
tapi hari ni . tiba-tiba ade mood melalut.lalut tekan . tekan keypad >,<

just nak share .. 
timbalah ilmu hingga hujung nyawa
tidak rugi menimba ilmu
walaupun kita terpaksa bermula dari bawah sekali lagi .
ilmu itu luas dan pelbagai . 
tidak bermakna kite belajar sesuatu yang sama itu serupa .
lain tempat lain cara tapi mempunyai konsep yang sama
haha (melalut - lalut tapi penuh makna tersirat) ^_^

kata semangat untuk empunya diri erkk orang lain pun boleh laa sekali : )
tempuhi dugaan dan cabaran dengan tabah 
chayok . chayok !! ^_^
all the best : )
good luck .
fight for be the best ! 


kata . kata yang tidak terungkap sekian lama
tiada motif gambar ini dipaparkan kot .
hurm .. mungkin, gambar ini menunjukkan betapa sibuknya diriku sejak kebelakangan ini
>,<
bersiap sedia menempuh cabaran akan datang!
yeah !
aja . aja fighting !
ops terpengaruh 'full house' 
ooo panas terik ! terasa kebahangan 
FIGHT FOR BE THE BEST !
even shoot tidak pernah laa kena
hehe
at least i had try my best shoot the target ! =p